Stoomoven inbouw

Dg6200cs pureline
DG6200 cs pureline

koken naar uw eigen smaak, koken reheel naar úw smaak … een stoomoven is ongekend veelzijdig en de ideale aanvulling op oven en kookplaat. Omdat de bereidingstijden bij koken met stoom en gewoon koken gelijk zijn, hoeft u uw kookgewoonten niet aan te passen. U kunt voorgerechten, soep, vis, vlees, groenten, bijgerechten of zoete gerechten afzonderlijk bereiden – of een compleet menu in één enkel kookproces. Aan speciale wensen voor het kookresultaat – beetgaar of zacht – wordt in een stoomoven klaargemaakt . De MultiSteam-technologie staat voor een unieke en externe opwekking van stoom die zorgt voor perfecte resultaten. De opgewekte stoom verspreidt zich via de inlaatopeningen in de ovenruimte, waardoor de opwarmtijd wordt verkort, de stoom snel wordt verdeeld en gelijkmatige resultaten worden bereikt.

Combi-stoomoven

combi-stoomoven miele dgc 6400
Dgc6200 cleansteel

Kiest u bovendien voor een combi-model, dan geniet u van een model waarbij meerdere principes gecombineerd worden. U kunt er zowel mee stomen als bakken. Hierdoor kunt u veel meer verschillende gerechten klaarmaken, zoals visgerechten, aardappelpuree, ingevroren vlees, groenten en zelfs taarten.

Stoomoven met microgolven


Stoomkoken kan ook met microgolven gecombineerd met worden, deze combinatie-ovens hebben een aantal voordelen, als de inbouw mogelijkheden beperkt zijn bespaart u plaats in de keuken, ook bij het gestoomde gerecht kunnen microgolf worden toegevoegd zodat je ook warmte tot in de kern van het gerecht kan toevoegen.

Hogedrukstoomoven

Dgd 4635 cs pureline
DGD 4635 pureline

Hoge druk stoomovens zijn de snelste kooktoestellen die er zijn, deze zijn in een cilindrische vorm en hebben een ronde deur die vergrendeld word met een krachtige draaigreep, omdat de druk verhoogd word versneld het kookproces aanzienlijk. Stomen is hier mogelijk tot 120 °C, aardappelen klaar op wel 3 minuten tijd.hStoomoven vrijstaand

Stoomoven vrijstaand

DG 6001

Geen vrije inbouw-ruimte meer? Een stoomoven bestaat ook in vrijstaande vorm, enkel een stopcontact is benodigd en wat plaats op een aanrecht of in de nabijgelegen ruimte.