Voordelen combi-stoomoven

Bij een combi-stoomoven geniet u dus van een model dat gebruik maakt van verschillende bereidingsfuncties. Hierdoor kunt u zowel bakken, braden als stomen. Om te beginnen geniet u van een gezondere wijze van bereiden, omdat u gebruik maakt van de stoomtechnieken. Doordat u uw voedsel stoomt, blijven de vitaminen en mineralen beter bewaard in uw maaltijden. Bovendien voorkomt u op deze manier de verspreiding van vieze geurtjes in uw keuken. De geuren worden namelijk direct opgevangen en weggevoerd. Een ander voordeel is dat de gerechten hun oorspronkelijke kleur bewaren tot maar liefst dertig minuten in de oven.

Doordat de stoom de warmte op een goede manier geleidt, gaart uw eten op een gelijkmatigere manier. Daarnaast is het mogelijk om per maaltijd aan te geven of een lage of hoge vochtigheidsgraad wilt. Dit is handig, omdat u op deze manier meer verschillende gerechten klaar kunt maken. Zowel een krokante pizza als een lekkere taart behoort tot de mogelijkheden en u kunt er ook deeg mee laten rijzen. Een ander voordeel is dat de gaartijd van deze stoomoven 20 procent lager ligt dan die van reguliere stoomovens.

combistoomoven typestoebehorenherstelling steamer 

Kiest u bovendien voor een combi-model, dan geniet u van een model waarbij meerdere principes gecombineerd word8en. U kunt er zowel mee stomen als bakken. Hierdoor kunt u veel meer verschillende gerechten klaarmaken, zoals visgerechten, aardappelpuree, ingevroren vlees, groenten en zelfs taarten. Doordat u gebruik maakt van een combi-oven in plaats van een combi-magnetron maakt u automatisch gebruik van gezondere wijzen van bereiden.

combistoomoven types

Een aanrader is bijvoorbeeld de DGC van Miele. Dit apparaat maakt gebruik van een MonoSteam-stoomtechnologie, waarbij de stoomgenerator zich bevindt in het waterreservoir en de stoom via een stoompijpje in de ovenruimte komt. Het model heeft veel verschillende intelligente automatische bereidingsprogramma’s geïmplementeerd. Hierdoor kunt u uw gerechten op een meer productspecifieke wijze bereiden. Dankzij PerfectClean is uw apparaat gemakkelijker schoon te maken en DirectControl zorgt voor de meest eenvoudige bediening.

  • Gezondere bereiding.
  • Vitaminen en mineralen blijven beter bewaard.
  • Stomen en bakken!
  • Veel verschillende gerechten bereiden.